Klik hier voor nieuwe projecten

Offshore Wind Game

Exploiteer je eigen Wind Farm op zee!

Start Game

Uitdagend, spannend en leuk: exploiteer je eigen Wind Farm! Met de Offshore Wind Game kun je uitvinden wat erbij komt kijken om een Wind Farm zo slim mogelijk te beheren, zodat je het hoogste rendement behaalt. De snelste manier is een game van één minuut!

De kunst is om de Wind Farm zo kosteneffectief mogelijk te laten draaien. Een Wind Farm als het Prinses Amalia voor de kust van IJmuiden, heeft al snel een jaaromzet van 60 miljoen euro. Hiervan moeten de rente, aflossingen en onderhoudskosten worden betaald. Jij kan bepalen wat die onderhoudskosten zijn en ook of je die jaaromzet kunt halen, door je farm in goede conditie te houden waardoor je weinig storingen hebt. Goed onderhoud is dus belangrijk. Wil je daarop bezuinigen, loop je de kans dat het systeem degradeert en je minder omzet maakt.

De Offshore Wind Game laat je op een leuke manier kennismaken met vele aspecten van het Operation & Maintenance. Dit door bv. je de mogelijkheid te geven verschillende onderhoudsstrategieën in te voeren. Ook omgevingsfactoren zoals energieprijsontwikkeling, rentetarieven en inflatietarieven, komen in het spel voor.

Word net zo goed als de computer (die achteraf berekent wat de beste strategie is) en toon je kunsten als Wind Farm Manager. Je kunt zowel zonder registratie als met inlogaccount spelen. Bij de laatste mogelijkheid maak je kans in de top 10 ranking list te komen!

Start Game