Klik hier voor nieuwe projecten

Nieuws en Agenda

27-03-2014: Persbericht Carrieres aan Zee

CARRIÈREBEURS VOOR JONG EN OUD

DEN HELDER – Zowel scholieren, studenten als hun ouders/verzorgers zijn op 27 maart a.s. van harte welkom op de beurs ‘Carrières aan Zee’. Tijdens dit voorlichtingsevenement wordt de bezoekers een scala aan carrièrekansen gepresenteerd in met name de sectoren maritieme techniek en olie&gas/windenergie offshore.

 

Het voorlichtingsevenement wordt op donderdag 27 maart van 10 tot 19 uur op het Willemsoordcomplex in Den Helder gehouden en is bedoeld voor jongeren die een VMBO-, MBO-, HBO-, HAVO- of VWO-opleiding volgen, als ook voor hun ouders/verzorgers. In Gebouw 66 zullen diverse exposanten voorlichting geven over de diverse beroepsrichtingen in voornoemde sectoren, de banen die deze genereren, de opleidingen die hiervoor nodig zijn en de mooie carrièrekansen die met name de regio Noord-Holland jongeren te bieden heeft.

 

Het evenement is georganiseerd door Maritime Campus Netherlands (MCN) en Skills Netherlands, die samen met het maritieme- en offshorebedrijfsleven, diverse opleidingsinstituten, de Koninklijke Marine en het Marinebedrijf een interactief activiteitenprogramma hebben samengesteld, zodat de bezoekers de betrokken branche of opleiding, onder het motto van ‘zien, doen en beleven’, zo levensecht mogelijk kunnen ervaren. Hierbij kan het onder andere gaan om laswerk, de aanleg van elektronische systemen, simulaties van getijdenbewegingen, games en demo’s van energiebronnen. Op deze manier willen de organisatoren de scholieren en studenten, hun ouders/verzorgers en andere belangstellenden enthousiast maken voor de vele kansen die er op een prachtbaan liggen in de sectoren maritieme techniek en olie&gas en windenergie offshore.

 

 

Voor nadere informatie:

www.carriersaanzee.nl

www.facebook.com/carrieresaanzee

 

 

 

Meer Nieuws & Agenda