Klik hier voor nieuwe projecten

Nieuws en Agenda

Studenten TU Delft Minor Windenergy trainen wederom in Den Helder

MCN heeft samen met TU Delft, AMC en DHTC weer een mooi lesprogramma georganiseerd. De studenten van de internationale Minor Windenergy zijn dit jaar opnieuw in Den Helder te vinden voor het onderdeel Operations, Maintenance en Safety on Site. 

Zo werden de studenten vorige week bij AMC uitgedaagd op hun kennis en inzicht met het spelen van DGAME2, het virtueel managen van een windpark. Nou, daar komt best veel bij kijken. DGAME2 game geeft inzichten over de effecten en samenhang van de belangen van diverse stakeholders, externe omstandigheden en de strategie van gepland en ongepland onderhoud van een offshore windmolenpark gedurende een periode van 20 jaar. 

Bij DHTC volgen de studenten deze week de offshore safety training offshore wind. In de offshore geldt: Safety First. Het veiligheidsbewustzijn van de één beïnvloedt de veiligheid van de ander. Gedurende een dag worden de studenten op diverse onderdelen getraind die belangrijk zijn voor veilig werken en het veiligheidsbewustzijn in de offshore windenergie. Het is dan wel januari, toch zullen ook zij het water ingaan in overlevingspakken. 

Boeiend, uitdagend, leerzaam en zeer intensief. Het is allemaal te vinden in Den Helder!  

Wilt u zelf eens proberen een windmolenpark te managen? Speel dan DGAME1 (te spelen door 1 persoon) op onze website http://www.kenniscentrumwindopzee.nl/offshore-wind-game

        

 

 

 

Meer Nieuws & Agenda