Klik hier voor nieuwe projecten

Nieuws en Agenda

MCN Netwerkbijeenkomst - kick off Racing Aeolus groot succes

De netwerkbijeenkomst van Maritime Campus Netherlands en Kenniscentrum Wind op Zee is gisteren (19 augustus 2015) weer goed bezocht. Op het Koninklijk Instituut voor de Marine waren we te gast en konden we diverse presentaties bijwonen. Allemaal in het licht van het gebruik van wind. De Technische Opleidingen Koninklijke Marine had buiten haar Solar Boat tentoongesteld zodat de bezoekers daar ook een kijkje konden nemen voordat de boot naar Amsterdam Sail vertrok.

Eerst was daar een presentatie door Hans Verhoef, Project leader Measurements, bij ECN over de opdracht van het ministerie van EZ en RVO aan ECN opgedragen onderzoek naar Offshore Wind Sites.

Daarna kregen we van Dirk Klaassen te horen (en zien) hoe Fairtransport is ontstaan en wat het doet. Vanuit passie en overtuiging terug naar emissievrij transport van goederen. Zeilende transportschepen. Zonder motor. Om vervolgens succesvol te zijn in de volle overtuiging dat het echt anders kan. Als je maar wilt.

De bijeenkomst fungeerde ook als kick-off van het internationale evenement Racing Aeolus dat de komende dagen (20-22 augustus 2015) in Den Helder plaatsvindt. Bijzonder om te zien met welke passie door de deelnemende teams gewerkt is aan hun racewagens. En de drive om records te breken. Al was het maar om beter te zijn dan de vorige keer. Een continue proces van leren en verbeteren. En dat is mooi! 

Kernwoorden van de dag: passie, overtuiging, doorzettingsvermogen, creativiteit, sportiviteit, delen… maar toch vooral DOEN!

Meer Nieuws & Agenda