Klik hier voor nieuwe projecten

Nieuws en Agenda

Succesvol bezoek internationale groep SET masterstudenten TU Delft

Op vrijdag 26 april jl. hebben MCN/Kenniscentrum Wind op Zee, NLDA/KIM en het Marinebedrijf gezamenlijk een groep van bijna 100 internationale studenden van de TU Delft ontvangen in Den Helder. Deze studenten volgen allemaal de Master Sustainable Energy Technology.

De ontvangst vond plaats bij NLDA/KIM en in samenwerking met de TU Delft was een indrukwekkend programma opgesteld in het kader van Offshore Wind Energy met presentaties van Peter Eecen (ECN), Ron van der Laan (Peterson SBS), Reinout Prins (Ztechnologies), Bertrand van Leersum (DOWES), Peter Boon (Typhoon), Wessel Schinkel (DHTC) en Sander Hoegen Dijkhof (Ascent Safety).
Aansluitend werd genoten van een 'blauwe hap' waarna een uitgebreide uitleg en rondleiding volgde over de afdelingen van het Marinebedrijf, met als klapstuk een bezoek aan Hr. Ms. Walrus.

Tenslotte hebben de studenten een opdracht meegekregen. Ze moeten een essay schrijven waarin ze de Provincie Noord-Holland en de gemeente Den Helder uitleggen en overtuigen welke kansen er allemaal zijn voor offshore wind in deze regio, op basis van wat alle partijen die ze hebben leren kennen in Den Helder (via de presentaties & excursie) in de aanbieding hebben.

Het enthousiasme was zeer groot en aan het einde van de dag werd geconstateerd dat dit zeker voor herhaling vataar is en heel belangrijk in het kader van kennisdeling in het algemeen en de mogelijkheden van brede inzet en gebruik van alle kennis, kunde en ervaring die in Nederland beschikbaar is, in het bijzonder.

 

Meer Nieuws & Agenda